Phukets guvernör välkomnar Singapores ambassadör för att diskutera kryssningsturism från Singapore till Phuket

Phuket-

Phukets guvernör höll ett välkomnande möte med Singapores ambassadör för att diskutera kryssningsturism från Singapore till Phuket i går eftermiddag.

Den 23 mars stod Phukets guvernör, Narong Wun-Siew, värd för ett välkomnande möte med Kevin Cheok, Republiken Singapores ambassadör, för att diskutera kryssningsturismplanen som kommer från Singapore till Phuket.

Enligt guvernören gick han med på en plan för att ta emot singaporska turister som kommer till Phuket i detta projekt eftersom det kommer att vara ett bra tillfälle att lindra den thailändska ekonomin samt främja en god relation när det gäller turism mellan de två länderna . Phuket är redo att ta emot de som vill komma, bekräftade guvernören.

Kevin Cheok, ambassadören, tillade att Singapore kommer att öka sina flygningar till Phuket från två (det nuvarande antalet) till fyra flygningar per dag, och han nämnde nedgången av Covid-19-patienter i Singapore, vilket är goda nyheter för både Singapore och Phuket. Ambassadören tackade också Phuket-invånarna för deras hjärtliga välkomnande till Singapores turister.

Dessutom kommenterade Kevin att Thailand byter Covid-19 från pandemi till endemisk som ett bra beslut eftersom det kommer att underlätta kryssningsturismen. Förhoppningsvis kommer singaporeanska turister inte behöva gå igenom ett RT-PCR-test och bara ett Antigen Rapid Test i Singapore innan de går ombord, sa Mr. Kevin.

Dr. Kusak Kukiattikul, läkare vid Phuket Provincial Public Health, sa att Covid-19-situationen i Phuket sannolikt kommer att lätta eftersom de bekräftade fallen minskar, och nästan 87 procent av invånarna är redan helt vaccinerade.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fyra år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.