Phuket måste bli mer självstyrande för att utvecklas till en turiststad i världsklass, säger den politiska ledaren "Korn" för Kla-partiet

Phuket-

  Korn Chatikavanich, den politiska ledaren för Kla-partiet, uppmuntrade Phuket att bli mer självstyrande för att bli en turiststad i världsklass, vilket kommer att vara fördelaktigt i många aspekter enligt honom.

Den 19 mars, Korn Chatikavanich och hans Phuket MP-kandidat
Mr. Thames Kraitat, deltog i ett möte med Andaman Provincial Tourism Association för att diskutera att Phuket skulle bli ett "digitalt nav" för att reformera den arkaiska byråkratin och stärka turismen.

Dessutom, enligt Mr. Korns intervju, betonade han dessutom att Phuket skulle vara mer självstyrande för att välja de lämpligaste åtgärderna för Phuket baserat på dess eget gottfinnande för att effektivt tillfredsställa folkets behov.

För det andra borde Phuket kunna hantera sina egna medel och polissystem, tilldelas mer budget och ges rätten att välja sin egen guvernör för en snabbare och bättre operation.

Slutligen spekulerade Mr. Korn att en "stor" förändring, som var hänförlig till kriget mellan Ukraina och Ryssland, skulle påverka Thailand när det gäller internationella relationer och levnadskostnader, vilket framgår av den nuvarande ökningen av oljepriset. Han sa att detta är anledningen till att Phuket borde vara mer oberoende för att välja de lämpligaste åtgärderna att vidta för att effektivt stödja människorna från dessa två länder, i hopp om att de kommer att besöka Thailand utan något dilemma eftersom Thailand alltid har en neutral bild i de flesta av de internationella konflikterna.

”Phuket måste förvandlas till en speciell ekonomisk zon för att bli en stad i världsklass. Alla grundläggande infrastrukturer bör vara uppsatta och redo för människor, och det bör distribuera ett resepaket för att övertyga turister att komma till Phuket för att stärka företagen”, sa Mr. Korn, den politiska ledaren för Kla-partiet.

När det gäller Mr. Thames Kraitat, Phuket MP-kandidat för Kla-partiet, sade han att han föddes i Phuket och alltid tjänar staden även innan han kandiderar för denna position. Han lovade att förbättra staden för att hänga med i de globala förändringarna.

Goong är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya och Chonburi, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande författare. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.