Bang Yai-kanalen kommer att förvandlas till en ny flytande marknad för Phuket

Bang Yai-distriktet, Phuket-

  Områdena mellan Ko Chan-bron och porten i Phuket kommun på Bang Yai-kanalen kommer att renoveras som en ny flytande marknad för att stödja turismen.

Sommit Somboon, tjänsteman för offentliga arbeten och stads- och landsplanering, sa att staden Phuket har för avsikt att renovera områdena mellan Ko Chan-bron till Phukets kommuns sluss som en flytande marknad. Nu är designprocessen redan avslutad, och budgetförfrågan kommer att diskuteras inom en till två månader.

När det gäller projektets detaljer kommer kanalens bankar och botten att förstärkas och omgivningen kommer att rustas upp med ljus, räcken och gångvägar. För att korsa kanalen kommer en ny bro också att installeras, och när den väl är färdig, förväntas Bang Yai-kanalen bli en ny turistattraktion i Phuket som till och med kan likna Cheonggyecheon-kanalen i Korea, enligt det officiella uttalandet. Den förväntade summan av projektet är 60 miljoner baht.

Historiskt sett anses Bang Yai-kanalen vara den absolut nödvändiga vattenkällan i Phuket som rinner från Kathu-distriktet till Phukets kommun (över 20 kilometer lång). Det är också ett hem för ett rikt mångfaldigt samhälle som kineser, portugiser och malaysier som har bott längs kanalbankerna och har bildat goda kommersiella relationer med Phukets invånare under lång tid.

TPE noterar att en fastställd tidslinje för när exakt konstruktion, renovering och färdigställande av kanalen skulle göras inte var fastställd ännu och inte skulle vara det förrän kommande budgetförfrågningar hade slutförts.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

 

Goong är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya och Chonburi, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande författare. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.