Ryska turister sjunker avsevärt till Phuket, men Phukets turistoperatörer säger att de är glada över den förväntade ökningen av indiska turister

Phuket, Thailand-

  En stor turistbussmarknadsförare avslöjade att av hennes observation på Phukets flygplats minskar ryska turister avsevärt, men den goda nyheten är, enligt henne, att fler indiska turister kommer till Phuket.

Idag, den 19 mars, gjorde Ms.Sirinya Nookong, marknadsförare av Andaman South Coast Travel Company Limited, en kommentar till media att det fanns en märkbar minskning av ryska turister som kom till Phuket och vissa ryska flyg till och med slutade komma till Phuket helt. Turister från andra nationer, å andra sidan, är i sitt vanliga flöde som Israel och Turkiet, och enligt Ms.Sirinya kommer vi att börja se fler indiska turister under nästa månad. När det gäller thailändska turister brukar de gärna komma till Phuket på helgerna med en grupp vänner eller familjer.

Ökningen av indiska turister uppskattas på grund av ett "bubbelprogram" som i princip tillåter fler kommersiella flygningar från Indien till Thailand. TPN noterar dock att förrän Test and Go- och Thailand-passet antingen reduceras avsevärt eller tas bort helt, kommer denna marknad inte att återhämta sig helt.

Under denna period kommer pendelbussar att köra 2-3 turer per dag för att underlätta för grupper av turister från flygplatsen.

Ms.Sirinya sa också att två grupper på 600 och 460 israeliska turister hade planerat om sitt besök från januari och februari till denna månad och använt hennes tjänster, vilket är ett gott tecken. Men kriget mellan Ukraina och Ryssland är under noggrann uppmärksamhet från turistoperatörer om hur det kommer att fortsätta att påverka turismen.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fyra år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.