UPPDATERING: Man som mördade en schweizisk turist i Phuket dömdes till livstids fängelse

Phuket -

  En man som mördade en kvinnlig schweizisk Phuket Sandbox-turist vid ett vattenfall i Phuket förra året dömdes till döden men på grund av sitt erkännande omvandlades hans straff till livstids fängelse av en thailändsk domstol i går.

Först, de tidigare berättelserna i denna situation:

Wichit-polisen bekräftade den 5 augusti 2021 att en utländsk kvinnlig turist som tros vara en schweizisk medborgare i 50-årsåldern och bekräftad som en Phuket Sandbox-turist, hittades död vid Ton Ao Yon-vattenfallet i Wichit, Phuket.

Polisen har bekräftat att en misstänkt som påstås ha mördat en kvinnlig schweizisk turist som deltog i Phukets sandlåda har gripits.

Den påstådda mördaren identifierades som thailändsk medborgare Teerawat Tothip, 27, som var en arbetslös lokalinvånare och bodde nära platsen för händelsen. 

Minnesmärken för den schweiziska turisten Nicole Sauvain Weisskopf, 57, som dog i Phukets sandlåda under misstänkta omständigheter, hölls den 6 augustith.

Senaste uppdatering:

Igår (15 marsth), meddelade Phukets provinsdomstol att den åtalade Teerawat Tothip, 27, riskerade dödsdomen. Den tilltalade hade dock erkänt sin skuld och som ett resultat av detta omvandlades hans straff till livstids fängelse.

Offrets make och son, Mrs. Nicole Weisskopf, 57, tittade på domen via Google Meet online från Schweiz och tackade Phuket Provincial Court och Phuket Police för deras hjälp. Båda uppgav att de kände att rättvisa hade skipats i denna tragiska och fruktansvärda situation och att rätt person hölls ansvarig.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

 

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.