Ukrainare och ryssar strandade i Phuket uppmanar till fred under Phukets protest mot den ryska invasionen av Ukraina

Phuket-

Igår, den 14 mars 2022, höll turister från både Ukraina och Ryssland, som enligt uppgift stod inför svårigheter med finansiella transaktioner, levnadsförhållanden i Thailand och inte kunde återvända till sina länder på grund av det pågående kriget, en fredlig protest mot kriget nära Patong Strand.

Olga, representanten för ukrainarna som sitter fast i Phuket, avslöjade för pressen att det fanns cirka 500 ukrainare i Phuket och några av dem var oroliga för sin familj och strävade efter att återvända till sitt hem i Ukraina, men också rädda för pågående krig. De flesta av dem förutsåg aldrig att kriget skulle inträffa och uppmanade den ryske presidenten att stoppa attackerna mot Ukraina.

"De flesta av oss i Phuket har det faktiskt bra och har mer tur än de i Ukraina. Det är omöjligt att göra några planer nu eftersom situationen är så oförutsägbar. Visst vill vi alla åka hem och en del kämpar redan ekonomiskt eftersom de inte planerade för en lång vistelse”, sa Olga till lokala Phuket-media.

På frågan om sammankomsten sa hon att hon inte förväntade sig något mycket på grund av polisens förbud mot evenemang och protester på grund av Covid-19 som hon inte hade några problem med och hon ville också respektera landet hon bodde i nu .

Herr Kongsak Koupongsakorn, ordförande för Southern Thai Hotels Association, avslöjade för pressen att ryska turister är i toppen av turistmarknaden när det gäller Phuket Sandbox när det gäller antalet besökare. Nu när många flygbolag har stoppat sina flygningar sitter runt 3,000 XNUMX människor fast i Phuket och hjälp är redan på gång. Både ukrainska och ryska turister kommer att delas in i två grupper bestående av de som vill återvända hem och de som fortfarande inte är redo att återvända men kan behöva ekonomisk hjälp. Den senare kommer att fortsätta att stanna i Phuket.

Inledningsvis kommer ett callcenter att inrättas vid Thailands turistmyndighets kontor i Phuket samt en ryskspråkig tolk för att hjälpa de behövande. Tidiga rapporter uppgav dock att detta callcenter bara hade kontaktats femton gånger hittills i går.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Goong är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya och Chonburi, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande författare. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.