Phuket firade en storslagen 237-årsjubileum för att hedra två hjältinnor från Thalang District

Phuket, Thailand-

Söndagen den 13 mars 2022 höll Rewat Areerob, PPAO:s verkställande direktör, ett öppningstal för Thep Kasatris och Si Sunthons historiska drama under "237-årsjubileet för att hedra två hjältinnor från Thalang" med Narong Woonciew , Phukets guvernör, som leder evenemanget vid hjältinnans monument. Många myndigheter och invånare i Phuket kom för att njuta av detta evenemang, inklusive Jariya Anfone, en berömd Phuket-född skådespelerska, som också kom och uppträdde i dramat.

"Detta historiska drama av Thep Kasatri och Si Sunthon hålls för att hedra och minnas godheten hos de två hjältinnorna och förfäderna till Thalang som kämpade och offrade sig själva med tapperhet och enighet för vårt lands skull där vi bor i fred till dessa dagar . Ännu viktigare är att idag (den 13 mars) anses vara dagen för segern för Thalang-folket eftersom våra förfäder kunde skydda Thalang från fienden och utkämpade nio arméernas kriget den 13 mars 1785 under Rattanakosins tidiga regeringstid”, sa Mr. Rewat.


"Därför är det idag 2022 237-årsdagen av Thalang-segern, fredens dag för alla invånare i Phuket. När det gäller den glorifierande händelsen, den består av många flamboyanta shower och historiska dramer som kommer att pågå från 13-15 mars 2022 på Thalang Victory Memorial Field under konceptet "Thalang The Old Town Of The Brave". Det finns många aktiviteter som lokala föreställningar, försäljning av olika produkter från Phuket, utsökt mat och mycket mer.”

Phukets guvernör Narong Wun Siew sa att "Phuket-provinsen, Phuket PAO, provinsens kulturkontor, Thao Thepkasattri Thao Sri och Sunthon Foundation har gått samman för att organisera detta evenemang."

"Som allmänt känt främjar Phuket turism genom att presentera sitt lokala sätt att leva, historia, de två hjältinnornas och förfädernas godhet för att ge besökarna en inblick i dess fantastiska historia och värdefulla kulturer så att fler turister kommer och hjälper till att öka lokala företag. Den har också för avsikt att ingjuta patriotism, värdighet och tacksamhet för landet i dess barn och folk så att de hjälper till att upprätthålla välstånd för Phuket.
Vi skulle vilja tacka de inblandade för att de fick detta jubileum att hända varje år för att hedra Thep Kasatri och Si Sunthon och förstärka kulturturismen i Phuket, så att samhället kan ta del av lokal utveckling med samarbetet från Phuket PAO och andra organisationer", sa Mr. Narong.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

 

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.